KINOpraktik

KINOpraktik

KINOpraktik är en kiropraktisk och kinesisk filosofi med behandlings- tekniker hämtade från Kinesiologi, Osteopati och Massageterapi.

KINOpraktik är en manuell behandlingsform som betonar kroppens helhet och självreglerande/självläkande förmåga. I KINOpraktik är det främst de svaga musklerna som behandlas. KINOpraktikens mål är att upprätthålla balans mellan struktur, psyke och kemi.

Behandlingsområden
Boka

Grundprinciper och filosofi

Grundprincipen inom KINOpraktiken är att rörelseapparaten,cirkulationen,psykiskt välbefinnande och nervsystemet bildar en helhet. Läkning kommer inifrån; Dessa grundprinciper måste uppfyllas för att läkning ska kunna ske;

1) Människan ÄR en självläkande mekanism, läkning kommer inifrån.
2) Hjärnan måste vara medveten om problemet.
3) Ryggraden måste vara stabil(inne i denna bor ryggmärgen)

Eftersom det är vår filosofi arbetar terapeuten med kroppens självläkande förmåga och denna finns i den "omedvetna" delen av hjärnan.

KINOpraktisk behandling

KINOpraktisk behandling innebär undersökning, behandling och förebyggande av funktionella störningar, smärtsyndrom och andra åkommor i rörelseappaten. Terapeuten behandlar huvudorsaken till ett problem eller primär skada. En KINOpraktikterapeut ger inga generella behandlingar utan all behandling skall vara motiverad av en diagnostiserad obalans; fysisk eller psykisk.

Läkning kommer inifrån

Läkning kommer inifrån, inte utifrån. Detta innebär att terapeuten måste hjälpa/guida patientens kropp i hur och vad den ska läka. Ingen läkare, kiropraktor eller annan terapeut kan läka en skada. Det kan bara patienten själv göra. En del av läkningen är att få personen att förstå hur viktig hans/hennes roll i processen är, hur man påverkar sin läkning negativt eller positivt.

pollen

Allergi

Inom Kinesiologin jobbar jag även med allergier. Allergier var förr ganska ovanligt, men har ökat lavinartat under hela 1900-talet, särskilt under tiden efter andra världskriget. Folk började äta mer vitt mjöl, socker, kemiska tillsatsämnen i maten och man började hälla i sig omåttliga mängder mjölk, samtidigt som konsumtionen av kött ökade. Pollenallergi är den vanligaste formen av allergi. Var femte medborgare (ca 2 miljoner) lider av pollenallergi. De flesta från björkpollen, al, hassel, gräs och gråbo. Inom Kinesiologin jobbar jag också med intoleranser såsom laktos (mjölk) och gluten (vetemjöl och andra sädesslag).

Så varför ökar allergierna? Ja, en del av orsakerna har med vår kost, allmänna livsföring, attityder och tankar att göra. Vår kropp försöker fungera trots allt den får i sig av den mat vi äter, luften vi andas och miljön vi vistas i. Varje person får i sig mer än 5kg kemikalier per år via vår dagliga kost. Och vi undrar varför vi blir sjuka.

Introduktion i KINOpraktik

Se denna film med Mikael Dahlström genom att se filmen här på min hemsida eller besöka youtube.

Titta på Youtube

Vill du läsa mer om KINOpraktik?

Vanliga behandlingsområden

Vanliga åkommor är bland annat ryggskott och värk liksom nackspärr och foglossningssmärtor. Men även allergi, stress och utbrändhet är vanligt. Nedan finns en sammanfattad lista med vanliga områden som jag behandlar.

Klicka på det område som du vill läsa mer om.

Övningar till din hjälp

Här hittar du övningar för ökad stabilitet, styrka, minskad stress och annat nyttigt. Öppna PDF:en eller besök Qinopraktiks hemsida.

Öppna PDF
Qinopraktik.se

Ryggskott och värk

Nackspärr

Allergi

Axelvärk

Musarm

Utbrändhet

Stress

Yrsel

Foglossningssmärta

Inkontinens

Frozen Shoulder

Ryggskott och värk

Ryggskott och värk

Ont i ryggen är ett vanligt besvär som majoriteten har, har haft eller kommer att få någon gång i livet. För vissa är ryggont ett ständigt eller återkommande besvär.

Jag hjälper dig mot en smärtfri framtid!

Kontakt

Nackspärr

Nackspärr

Nackspärr orsakas av kramp i nackmusklerna, vilket medför smärta och stelhet i nacken. Detta gör att det blir svårt att röra på huvudet. Nackspärr beror ofta på en kraftig rörelse eller att sovställningen under natten varit obekväm.

Kontakt

Allergi

Allergi

Behandlar:
- Matallergi (gluten och laktos)
- Kemiska ämnen (kontaktallergi)
- Pälsdjur
- Luftburen allergi (pollen, hösnuva)
- Nässelfeber m.m.

Allergier var förr ganska ovanligt, men har ökat lavinartat under hela 1900-talet, särskilt under tiden efter andra världskriget. Folk började äta mer vitt mjöl, socker, kemiska tillsatsämnen i maten och man började hälla i sig omåttliga mängder mjölk, samtidigt som konsumtionen av kött ökade. Så varför ökar allergierna? En del av orsakerna har med vår kost, allmänna livsföring, attityder och tankar att göra. Vår kropp försöker fungera trots allt den får i sig av den mat vi äter, luften vi andas och miljön vi vistas i. Varje person får i sig mer än 5kg kemikalier per år via vår dagliga kost. Och vi undrar varför vi blir sjuka. Pollenallergi är den vanligaste formen av allergi. Var femte medborgare (ca 2 miljoner) lider av pollenallergi. De flesta från björkpollen, al, hassel, gräs och gråbo. Inom Kinesiologin jobbar jag också med intoleranser såsom laktos (mjölk) och gluten (vetemjöl och andra sädesslag).

Kontakt

Migrän

Migrän

Anfall av sprängande huvudvärk kallas ”migrän” och värken förvärras ofta om du anstränger dig eller rör på huvudet.

Kontakt

Axelvärk

Axelvärk

Axlarna har kroppens rörligaste leder. Musklerna arbetar så att leden går att rotera i olika lägen. Priset vi får betala för en ökad rörlighet i axlarna, är större risk för skador.

Kontakt

Musarm

Musarm

När man arbetar vid datorn rör man ofta datormusen i ett onaturligt läge vilket orsakar överbelastning i armen. Detta kallas "musarm”. Besvären kan sitta i både långa och korta perioder och orsakar under denna tid smärta hos den drabbade.

Kontakt

Utbrändhet

Utbrändhet

5 steg till utbrändhet:

1) Fysisk trötthet: Man har glömt hur det är att vakna utvilad.Man är aldrig pigg.

2) Intellektuell trötthet: Bristande koncentrationsförmåga. Glömmer viktiga och oviktiga saker samt svårt att prioritera. Även rastlöshet och kontrollbehov är vanligt.

3) Social tötthet: Man orkar inte med folk längre. Det är inget kul med fester. Humorn försvinner och irritation över gemensamma aktiviteter.

4) Personlighetsförändring: Man kan inte skilja på verkliga och inbillade krav. Är arrogant och kränker folk.

5) Meningen med livet: Man börjar fundera på meningen med livet. Risken för självmord är stor. Känslor av tomhet och ensamhet.

Kontakt

Stress

Stress

Stress och utbrändhet är modeuttryck som näms allt oftare. Stress är organismens reaktion på obalans mellan belastningar som den utsätts för och de resurser den har för att hantera dessa.

Mer information
Kontakt

Yrsel

Yrsel

Yrsel orsakar obehag då den drabbade personen blir yr. Vanligtvis medför icke-funktionalitet i balansorganet i innerörat yrsel. Man kan känna sig svimfärdig och kan uppleva en snurrande känsla eller ostadighet.

Kontakt

Foglossningssmärtor

Foglossningssmärtor

Foglossning eller bäckenuppluckring är ett fenomen som drabbar alla gravida kvinnor. Bäckenets fogar ska mjukas upp något i slutet av graviditeten för att det ska bli lättare för barnet att födas.

Mer information
<
Kontakt

Inkontinens

Inkontinens

Inkontinens innebär urinläckage och kan drabba både kvinnor och män. En vanlig orsak för att kvinnor får inkontinens är att graviditeter och förlossningar kan försvaga vävnaden kring urinröret. Medan det för män vanligtvis beror på ansträngning.

Kontakt

Frozen shoulder

Frozen shoulder

Inflammation i ledkapseln. Efter läkning blir axeln stel och smärtsam. Behandlingen återställer rörelseförmågan i axeln.

Kontakt

Har du några frågor?