Massage

Massage

Klassisk svensk massage kan användas i både förebyggande och rehabiliterande syfte. Djupgående, avslappnande eller idrottsinriktad.

Att i god tid kunna upptäcka och behandla problem i rörelseapparaten har stor betydelse för vårt välbefinnande. I behandlingen ingår inte bara massage, utan också hälsodeklaration, undersökning samt individuellt anpassade hemövningar som motverkar att problemen uppstår på nytt, allt för att uppnå bästa resultat.

Behandlingsområden
Boka

Idrottsinriktad massage

I en idrottsmassage kommer resultatet i första hand. Det är med andra ord en bra behandling för alla med problem. Du behöver inte vara en elitidrottare för att få det som brukar kallas för idrottsmassage.

Med kraftfulla grepp och töjningar mjukar vi upp de muskler som orsakar problematik. Ofta läggs även stretching och triggerpunktsbehandling till för bästa resultat.

Idrottsmassage har i fler och fler studier de senaste åren kunnat påvisa en märkbar effekt. Det är något som de flesta som idrottar på någorlunda seriös nivå bör göra regelbundet. På folk som sysslar med cykling, löpning och styrketräning har massagen en mycket god påvisad effekt.

Fördelar idrottsmassage

• Få en muskel med förhöjt nervpåslag att slappna av.
• Hämma bildandet av inflammatoriska proteiner efter träning.
• Förändra rörelsemönstret för att på så sätt komma ur en smärtcirkel.
• Djupgående massage.
• Effektivt före och efter träning.
• En del av en bra återhämtning i en hård träningsperiod.
• Med hjälp av andningsmassage förbättra syreintag för bättre syresättning.

Behandlingsområden

Regelbunden massage är effektiv mot ryggvärk, nack- och axelbesvär och kan ofta vara nyckeln till att behandla huvudvärk, musarmsbesvär och ischias. Även om man inte har tidigare besvär så är massage både förebyggande och behandlande och bidrar till ett allmänt välmående. Bästa resultat märks vid upprepad och regelbunden behandling.

Ryggskott och värk

Ont i ryggen är ett vanligt besvär som majoriteten har, har haft eller kommer att få någon gång i livet. För vissa är ryggont ett ständigt eller återkommande besvär.

Jag hjälper dig mot en smärtfri framtid!

Nackspärr

Nackspärr orsakas av kramp i nackmusklerna, vilket medför smärta och stelhet i nacken. Detta gör att det blir svårt att röra på huvudet. Nackspärr beror ofta på en kraftig rörelse eller att sovställningen under natten varit obekväm.

Axelvärk

Axlarna har kroppens rörligaste leder. Musklerna arbetar så att leden går att rotera i olika lägen. Priset vi får betala för en ökad rörlighet i axlarna, är större risk för skador.

Migrän

Anfall av sprängande huvudvärk kallas ”migrän” och värken förvärras ofta om du anstränger dig eller rör på huvudet.

Musarm

När man arbetar vid datorn rör man ofta datormusen i ett onaturligt läge vilket orsakar överbelastning i armen. Detta kallas "musarm”. Besvären kan sitta i både långa och korta perioder och orsakar under denna tid smärta hos den drabbade.

Utbrändhet

5 steg till utbrändhet:

1) Fysisk trötthet: Man har glömt hur det är att vakna utvilad.Man är aldrig pigg.

2) Intellektuell trötthet: Bristande koncentrationsförmåga. Glömmer viktiga och oviktiga saker samt svårt att prioritera. Även rastlöshet och kontrollbehov är vanligt.

3) Social tötthet: Man orkar inte med folk längre. Det är inget kul med fester. Humorn försvinner och irritation över gemensamma aktiviteter.

4) Personlighetsförändring: Man kan inte skilja på verkliga och inbillade krav. Är arrogant och kränker folk.

5) Meningen med livet: Man börjar fundera på meningen med livet. Risken för självmord är stor. Känslor av tomhet och ensamhet.

Stress

Stress och utbrändhet är modeuttryck som näms allt oftare. Stress är organismens reaktion på obalans mellan belastningar som den utsätts för och de resurser den har för att hantera dessa.

Har du några frågor?